Ongeremde ‘gasten’

Alle Ongeremde ‘gasten’ hebben één gemeenschappelijke passie en dat is muziek maken. Het liefst met publiek er bij, want dat verhoogt immers het speelplezier en de feestvreugde.

De muzikanten van de Ongeremde ‘gasten’ zijn afkomstig uit het gitaarduo, het flex... trio en de Ongeremde band. Daarnaast maakt de zingende accordeoniste de band compleet.

Het begon allemaal in de zomer van 2012 met een straatoptreden op de braderie in Egmond aan Zee. Op een stralend mooie dag belde een van de muzikanten van de Ongeremde band het kringetje rond, om te vragen wie er zin had om mee te gaan. Dezelfde avond nog stond er een compleet nieuwe band te spelen. De ‘uitheinige’ stemming zat er direct in bij de muzikanten, wat oversloeg op het langs schuifelende braderievolk. De mannen, die zich meestal dodelijk vervelen bij dit soort activiteiten en mee moeten van ‘moeders’, monterden allemaal op bij het horen en zien van de ‘jonge honden’ van dit Ongeremde gezelschap.

De Ongeremde ‘gasten’ spelen in wisselende bezettingen van 2 t/m 5 personen. Een en ander is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren/wensen en uiteraard van de beschikbaarheid van de bandleden. Ze spelen uitsluitend akoestisch en vooral zeer herkenbare Engels- en Nederlandstalige popmuziek, maar ook Frans, Duits, Braziliaans, (Zweeds !?!) en Spaanse muziek schuwen ze niet.

Naast de accordeon maken deze Ongeremde bandleden gebruik van gitaren, ukelele, banjo, mondharmonica's en mandoline. De ritmesectie bestaat uit een contrabas en een 'opgepimpte' jerrycan die dienst doet als basdrum. Deze is uniek in Nederland en typisch Ongeremd.
Alle muzikanten zingen (waarvan er eentje binnensmonds...).

De Ongeremde ‘gasten’ kun je er wel bij hebben. Ze zijn zeer publieksvriendelijk en betrekken het volk, zowel kinderen als volwassen, graag bij hun muzikale ‘gebeuren’.

>> Naar het repertoire